四 川 一 百 億 點 使 ? 唔 話 你 知 !

噚 日 , 立 法 會 通 過 第 一 筆 二 十 億 元 四 川 重 建 撥 款 。 捐 助 四 川 , 《 蘋 果 批 》 絕 對 支 持 。 但 未 有 交 代 筆 錢 點 使 之 下 , 實 在 令 人 生 疑 , 因 為 所 有 香 港 人 都 唔 希 望 缺 乏 監 管 之 下 , 起 第 二 代 豆 腐 渣 工 程 出

撰 文 : 高 明 輝


zoom


zoom

梁 家 傑 : 我 星 期 一 問 當 局 , 林 鄭 月 娥 局 長 就 話 下 屆 立 法 會 有 交 代 … … 我 黨 魁 余 若 薇 有 個 好 精 警 類 比 : 維 港 巨 星 匯 當 時 又 係 咁 , 緊 急 , 要 搞 番 活 個 經 濟 , 你 畀 一 億 啦 , 畀 行 政 官 員 一 手 抓 , 咁 就 搞 個 大 頭 佛 出 。 如 果 今 次 又 係 , 災 後 重 建 , 唔 係 日 日 做 嘛 , 你 又 俾 佢 一 手 抓 , 會 唔 會 有 大 頭 佛 呢 ?


zoom


zoom

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s